Sveriges lyxigaste

Känslan av att checka in på ett hotell är ren och skär lyx, man slipper bädda sängen, man slipper tänka på vart man gör av sina kläder eller vem som ska sköta disken den dagen. På ett hotell kan man bara checka in och för en stund glömma den vardagsstressen man lämnat efter sig hemma. För en del människor är det mer vana än något annat att sova på hotell, de reser en hel del i arbetet och får spendera nästan lika många nätter på hotell som de får hemma i sina egna sängar. Man längtar efter att på morgonen kunna gå ner och njuta av en härlig uppdukad frukost buffé som man, när man är färdig, bara kan kliva bort ifrån och inte tänka på disken.

Europeisk lyx

En del som bor på hotell kräver dock lite extra lyx och är man en van hotellbesökare är det kanske inte så konstigt. Man har vant sig vid en viss standard och har man råd så betalar man gärna för det lilla extra. Här i Sverige är Grand Hotel i Stockholm bland de lyxigaste hotellen man kan besöka. Sedan slutet av 1800-talet har denna vackra byggnad prytt Stockholm, detta tack vare fransmannen Régis Cadier som tyckte Sverige saknade ett hotell som låg i samma luxuösa klass som de i övriga Europa. Tack vare detta initiativ fick han Cadierbaren uppkallad efter sig, hit kan gästerna vända sig för att njuta av goda drycker eller en bit mat. Här serverar man både frukost, brunch, lunch, middag och afternoon tea.

Nobelfesten

1901 fick hotellet äran att stå värd för själva Nobelfesten, men på denna tid kallades den för Nobelsupé och man bjöd på dåtidens finaste delikatesser. Långväga gäster kunde övernatta på hotellet och fick på så sätt lyxen att morgonen efter få njuta av en delikat frukost. Denna Nobelfest gav så klart hotellet en högre status än innan och åtta år efter byggde man till Vinterträdgården. Hit kunde gästerna gå för ett avbrott i vardagsstressen, en vacker plats för avkoppling och reflektion. På vintrarna stack denna ut från den vita snön med sina färgglada växter.

Köer av fans

När jazzen kom till Sverige var det många som började ge sig ut och dansa om kvällarna, då blev Grand Hotel en populär plats för de kvällspigga att bege sig till och så länge man följde klädkoden så var alla välkomna att dansa här. Vid 100års jubileet hade man hunnit byta ägare och byggt om hotellet en del, man kunde då presentera den inglasade verandan som var väldigt populär som en permanent plats. När kändisar kommer till Sverige brukar Grand Hotel vara det ställe de väljer att övernatta på, det innebär att hotellet ofta kan se köer av fans utanför som hoppas få en glimt av sin idol. Detta är något hotellet har fått vänja sig vid och man välkomnar även dessa in, så länge de sätter sig ner och köper något att äta eller dricka. Med tanke på att celebriteter kommer fortsätta vända sig hit på sina besök är det bra att hotellet accepterar fansen.