Radisson Hotell

Radisson är en hotellkedja som idag finns i flera delar av världen, dock finns de flesta hotell i USA där företaget även grundades. Radisson erbjuder någonting för alla användare och erbjuder en god natts sömn, smaklig frukost och sköna sängar att sova i.

I denna internationella hotellkedja ingår idag flera olika typer av hotell. I kedjan ingår Radisson Blu och Radisson Red. Men även Park Inn by Radisson, Park Plaza, Radisson Collection samt deras County in & Suits. Men för att kunna förstå varför Radisson har blivit så framgångsrika är det viktigt att man kikar på deras gedigna historia som startade redan år 1909 då Radisson Hotells första hotell stod klart i Minneapolis, Minnesota. Sedan dess har deras popularitet ständigt växt och de räknas idag som en av världens mest framgångsrika hotellkedjor med hundratals hotell runt om i världen.

Hur Radisson Hotell startade

Det första hotellet som Radisson byggde i Minnesota, fick sitt namn efter den franska utforskaren Pierre-Esprit Radisson. Hotellet köptes år 1962 upp av Carlson Company. Detta företag vägledde Radisson och de är anledningen till att hotellkedjan sedan 2013 räknas som en av de ledande i världen. Radissons huvudkontor finns idag i Minnetonka, Minnesota. Inte allt för långt från den plats där det första hotellet slog upp dörrarna 15 december år 1909.

Hur Radisson Hotell startade

Radissons olika bolag

Radisson Blu tillhör kedjans mer storskaliga hotell och kan i de flesta fall hittas i större städer och flygplatser som till exempel flygplatsen Heathrow i London eller New York i USA. Radisson Blu kan spåras tillbaka till SAS Royal Hotel. Detta pampiga hotell öppnades år 1960 och var även världens första designhotell. Letar man efter ett lyxigt och pompöst hotell att boka in sig på, bör man kika vidare på detta. Hotellet har en höjd på 69.6 M och är ett historiskt landmärke i Köpenhamn.

Radisson Red är ytterligare en serie av hotell som ingår i hotellkedjan Radisson. Dessa hotell är designade med en mer modern inredning och layout. Det allra första Radisson Red hotellet öppnade även det i Minneapolis, Minnesota, men mycket senare nämligen år 2016. Första hotellet öppnades i Bryssel. Radisson Red är en serie av nyare hotell och i skrivande stund finns ett 20-tal hotell. Planen är att ha runt 60 olika Radisson Red hotell runt om i världen år 2020.

Park Inn by Radisson, som tidigare hette kort och gott Park Inn är även de en del av hotellkedjan Radisson. Park Inn by Radisson är ett dotterbolag till Park Plaza som också ingår i denna kända kedja av hotell. Park Inn by Radissons hotell är inriktade framförallt för de som är på resande fot eller vill ha ett billigare alternativ av övernattning. Samtliga rum faller inom den lägre prisklassen och kan idag hittas på runt 130 olika platser runt om i världen. Beroende på vart man befinner sig och vilken typ av hotellrum man vill ha, erbjuder Radisson någonting som passar de flesta. De är ett etablerat bolag med flera investerare och globala användare.