Övernatta med lyx

Jag älskar att bo på hotell. När jag tänker efter så är antagligen själva hotellvistelsen det jag uppskattar mest med att åka på semester. Att checka in på hotell är en alldeles speciell känsla. Spännande, pirrigt, och nästan lite mystiskt. Hotell har en aura som jag dras till. Det är inte bara bekvämligheten, inte bara den goda frukosten, den nybäddade sängen eller servicen. Det är känslan. Men alla delar inte min entusiasm över hotellen. Märkligt, men sant. Ibland möter jag människor som helt enkelt inte tycker om att bo på hotell. Eftersom jag själv gillar hotell så mycket har jag så klart svårt att förstå dem. För att övertyga alla tvivlar har jag samlat de tre saker som jag gillar mest med hotell i den här artikeln.

Service

Självklart är service ett starkt argument till varför man ska övernatta med lyx på hotell. Till skillnad mot vandrarhem eller liknande boenden så erbjuder hotell en helt oslagbar service. När du checkar in på hotell så överlämnar du samtidigt ansvaret för allting till hotellets personal. Du behöver inte städa, tvätta eller diska. Allt du behöver göra är att slappna av. Behöver du en taxi? Bära väskor? Hotellets personal fixar. Sugen på ett snack på rummet? Hotellets personal fixar. Byta handdukar, bädda, damma, byta toapapper – hotellets personal fixar. När du bor på hotell så behöver du inte bry dig om någonting. Personalen fixar allt. När du bor på hotell kan du känna dig som en kung. Omgiven av lyx.

Service

Mat

En annan fördel med hotell är så klart maten. Jag har själv bokat in mig på vandrarhem utan någon bra restaurang i närheten. Jag ångrar mig alltid. Man kanske tänker att man ska laga mat eller köpa något enkelt. Men när man står där på vandrarhemmet och ska slänga ihop en middag i det slitna och smutsiga gemensamma köket, så känns det aldrig som en värst bra idé längre. På ett hotell behöver du aldrig oroa dig. Alla hotell med bra kvalitet har också en egen restaurang med skickliga kockar och god mat. När du är hungrig och det blivit dags för middag kan du bara traska iväg till restaurangen, slå dig ned och beställa precis vad du vill ha. Det är enkelt, gott och helt utan krångel. Är du vegan eller har någon matallergi? Inga problem. Nu för tiden har alla bra hotell flera olika alternativ på menyn, så att den passa alla preferenser.

Mat

Mystik

Men, som jag var inne på i inledningen, det som drar mig till hotell är främst den speciella känslan. Framför allt gamla hotell har denna aura av mystik som jag finner så tilltalande. Gamla mattor, tavlor, lukten av historia. Varje hotell är som ett urklipp ur en bok. Hotell är sagor i böcker, manifesterade i en fysisk plats. Varje rum döljer sin unika berättelse – om hotellet är en bok så är varje rum en text, ett kapitel av denna bok. Tillsammans skapar de en slöja av gemytlig mystik som höljer över hela byggnaden. Att bo på hotell är spännande helt enkelt.