Hotell för stora som små

Åka på semester med familjen är något som inte bara är trevligt och det ger också värdefull tid att umgås stor som liten. När det är dags att välja hotell gäller det att det passar både vuxna och barn, så att ni alla kan njuta av er lediga tid från alla måsten hemma. Det är lätt att glömma bort att barn faktiskt också behöver koppla av från sin stressiga vardag då det stressas till och från dagis, fritids, läxor och alla aktiviteter. Därför är det härligt och skönt att kunna få en paus från det så hektiska vardagsliv, så att hela familjen kan koppla av och uppleva massor tillsammans. Det finns många familjehotell Sverige som erbjuder upplevelser passande för hela familjen oavsett åldersgrupp. Är man dessutom intresserad av att bo på hotell som är designade behöver man inte ge avkall på detta bara för att man reser med sina barn.

Hotell för stora som små
Hotell för stora som små

Lyxigt hotell

Ett av de hotell som man inte trodde var barnvänligt är Falkenberg Strandbad. Hotellet har allt man kan tänka sig både för stora och små, plus lite till. Det ligger på Skrea strand och är designat som ett klassiskt strandbadhotell från svunna tider i funkisstil. Många av rummen har havsutsikt och man kan sitta hela familjen och avnjuta av en fantastisk måltid i hotellet restaurang och följa havet skiftningar genom det stora panoramafönsterna. De vuxna kan få lite lyx i tillvaron genom att få en spabehandling eller massage, medan barnen får en privat barnpassning i det imponerande lekrummet. Rummet är som ett lekland i ett mindre format. Så det går ingen nöd på de små liven och de vuxna kan koppla av och njuta för glatta livet. Självklart finns det möjlighet att bada även när havet har blivit för kallt, då det finns en 50 meters lång saltvattensbassäng med 28-gradigt vatten. Passande både för bus, lek och motion.

Hotell i vildmarken

I byn Harads som ligger några mil från Luleå ligger det äventyrliga Treehotel. Hotellkonceptet är unikt och liknar inget man har sett tidigare. Suveränt för de som gillar och uppskattar att ha naturen inpå knuten. På Treehotel är det naturen som står i fokus och är själva upplevelsen, då det ligger i Luleälvens kraftfulla dalgång och omgiven av milsvida skogar. Vilket kommer ge många naturupplevelser både för vuxna och barn. Det som är speciellt just med Treehotel är att man kan bor upp i specialbyggda hus upp bland talltopparna.

Man kan välja mellan att bo i Mirrorcube (är en kub som har spegelväggsfasad som inger en osynlig och svävande känsla), Bird´s Nest (liknar ett fågelbo) eller ett stilfullt boende i The Cabin som är en fjällstuga från framtiden. I hotellets restaurang kan familjen avnjuta delikatesser från Norrland och naturligtvis går det att få maten serverad på rummet i stället om man skulle föredra det. Bland aktiviteterna som både stor som liten kan vara med på är kajakpaddling, dagsvandra i den underbara naturen, bada bastu i hotellets The Tree Sauna och se norrskenet. Tillika går det att prova på westenridning, åka på älgsafari eller forsränning, och annat spännande.