Bästa sakerna att göra på hotell

Jag älskar ju att bo på hotell. Men jag bor också på hotell väldigt ofta, och som ni säkert förstår kan det ibland bli lite tjatigt. Den som tillbringar mycket tid på olika hotell i Sverige vet att man ibland kan bli ganska rastlös – även om man egentligen älskar att bo på hotell! Om man bor på hotell tillsammans med familjen brukar detta så klart inte vara något problem; då kan man ju alltid hitta på något spännande med ungarna eller sin partner. Men när man är ute på affärsresa, eller av någon annan anledning, tvingas på bo hotell helt ensam, då smyger sig dock rastlösheten på ibland. Eftersom jag har stor erfarenhet av att döda trista timmar på olika hotell, så tänkte jag dela med mig utav mina bästa tips – hur överlever man långa kväller på hotell utan något att göra?

Bästa sakerna att göra på hotell

Spa eller äta

Först och främst – bor du på ett hotell med spa? Om så är fallet har du ju en given aktivitet att tillgå. Om du reser med jobbet och företaget har betalat ditt boende, men inte betalat extra för spa, så är det självklart värt att själv betala denna extra kostnad. Ta chansen, utnyttja tiden som du har på hotellet och lyxa till det med spa. Varje tillfälle man får att slappna av är värdefullt, så ta vara på möjligheten – även om det kostar lite extra. Finns det inget spa så tycker jag att du ska unna dig att beställa något från roomservice. Det kanske är lite dyrare, men att få upp något gott att äta till rummet får tiden att gå som inget annat. Helt klart värt några extra kronor. Varför bo på hotell om man inte tänkt unna sig …

Spa eller äta

Se på film

En given aktivitet på hotell: se på film. På vissa hotell finns ett rikt utbud av filmer, men ofta mot en kostnad. Det kan vara ganska dyrt, men om du har tråkigt så är det absolut värt priset. Själv brukar jag alltid ta med mig min Apple-TV med tillhörande kablar. Då är det bara att koppla in den i hotellets TV så kan du njuta av Netflix, HBO med mera helt gratis. På vissa hotell går det dock inte att koppla in sin Apple-TV… Det kan bero på att TV:n är inmonterad i väggen eller att TV:n inte har rätt uttag. Därför har jag dessutom alltid med mig min laptop, så att jag kan kolla på film på datorn. Att bo på hotell är en bra chans att komma ikapp med sina TV-serier eller att se den där filmen som man velat se men aldrig hunnit.

Se på film

Läsa böcker

Sist men inte minst – den perfekta aktiviteten att sysselsätta sig med under rastlösa kvällar på ett hotellrum: läsning. Man ska alltid ha med sin minst en bok när man checkar in på hotell. Helst flera olika böcker. På hotell är det lugnt och skönt, och du slipper bli störd. Perfekt för att läsa en bok helt enkelt. Jag har plöjt igenom ett oändligt antal noveller och romaner på svenska hotellrum. Just nu håller jag dessutom på att skriva en egen bok om hotell och hotellbranschen, och därför ser jag fram emot nästa gång jag ska bo på hotell lite extra. Då ska jag nämligen slå med ned i lugn och ro, och läsa bokmanus. På hotellrum kan jag verkligen koncentrera mig och se till att texten är bra och att språket är korrekt, med mera. Det bästa att göra för att få tiden att gå på ett hotellrum är att läsa!