Arabisk lyx

Pratar man om lyx i liten skala kan man inte undgå att ta sig en titt på lyx i en lite större skala också. Många hotell erbjuder olika prisnivåer så de når ut till en bredare skara besökare och kan på så sätt erbjuda gästerna själva att välja nivå på den lyx man är villig att kosta på sig. Dock finns det hotell där lyx är det enda man haft i sikte från början, här gäller det att erbjuda gästerna en så speciell upplevelse som möjligt och verkligen få dem att känna sig bortskämda.

En enorm prislapp

Emirates Palace i Abu Dhabi är ett av dessa ställen, med en prislapp på nästan $3 biljoner är det kanske inte så konstigt att detta hotell flödar med lyx. Hotellet designades av Wimberly Allison Tong & Goo och riktar in sig på inkluderingen av traditionella arabiska element, bland annat den enorma kupolen och de 114 mindre kupolerna man kan finna runt om byggnaden. Färgvalet för denna byggnad är menat att reflektera de olika nyanser av sand man kan hitta i den arabiska öknen. Bygget började 2001 och hotellet stod färdigt för ett öppnande i februari 2005.

Tredje dyraste

Här finner man 394 övernattningsmöjligheter, däribland 92 sviter och 22 lägenheter, som alla är utspridda över två vingar samt den centrala huvudbyggnaden. Med den prislapp som detta hotell hade, vilket gjorde det till det tredje dyraste hotell som någonsin byggts, är det inte förvånande att de flesta av sviterna är möblerade i guld och marmor. Golvet i den huvudsakliga byggnaden består av dyr och exklusiv marmor som matchas ihop med den stora och mönstrade kupolen ovanför som är dekorerad i guld.

En bal på hotellet

Med ett sådant stort hotell har man inte heller nöjt sig med bara ett spa, här finns två stycken där man kan skämma bort sig själv med lite extra lyx. Det finns även över 40 mötesrum, en hamn, en strand som är 1.3 kilometer lång. Känner man för att anlända med helikopter är det inte heller ett problem då hotellet har två plattor för detta, man kan även anordna en bal i balsalen som rymmer upp till 2500 personer eller varför inte shoppa i en av de lyxaffärerna eller äta på de internationella restaurangerna.

Kända namn

Ja möjligheterna på detta hotell är inte små, här ska man inte behöva sakna någonting under tiden man imponeras av den lyx som ständigt omringar en, byggnaden själv är otrolig bara den. Detta hotell har dessutom synts på den vita duken i filmen Fast and Furious 7 som nådde filmdukarna 2015, man inkluderade även bilder av hotellet i filmen The Kingdom. Christina Aguilera uppträdde här år 2008 för en publik på 15 000 personer under en turné, detta gav hotellet stor uppmärksamhet i media. Justin Timberlake är ett annat stort namn som besökt platsen, då för en rundtur av denna otroliga byggnad. Hotellet kanske inte är för alla men den som har råd att ta sig en tripp hit borde absolut göra det, få chansen att uppleva detta live och bada i den lyx som de faktiskt erbjuder vore en otrolig upplevelse.